2010. július 6., kedd

Utólagos hőszigetelés...

A hőszigetelés a szigetelési eljárások egyik legfontosabb ága. A hangszigeteléssel szemben a hőszigetelés nem a hangot tompítja, hanem a hőt és a hűvöst biztosítja a lakások számára télen és nyáron egyaránt.A hőszigetelés a lakások tekintetében egy nagyon fontos dolog. A hőszigetelés lehet utólagos hőszigetelés is. A hőszigetelés azért egy jó dolog, mivel egy jól hőszigetelt ház fűtési költsége a harmadja is lehet, mint hőszigetelés nélkül. A hőszigetelés során mindig érdemes a legjobb hőszigetelő anyagokkal dolgozni. A hőszigetelt ház ráadásul télen meleget és nyáron hűvöst ad. Nem id gondolnánk, de a falakon keresztül a lakás csaknem 50%-át veszíti el a melegnek. A hagyományos téglaépítésű házak ráadásul rideg falakkal vannak felhúzva és ezek hőmegtartó és áteresztő képessége elég rossz. A hőszigetelő anyag lehet szálas és habosított.

A legtöbb hőszigetelő anyag sok levegőt tartalmaz. Télen a falakat már akkor is hidegnek érezzük, ha csak a közelébe tesszük a kezünket, de ezt a hőszigetelés meggátolja és remek szigetelést ad a ház falainak. A hőszigetelés ráadásul óvja a penésztől és a beázástól is a falainkat. A házat mindig érdemes kívülről és belülről is szigetelni, de a kettő közül a fal külső részének a hőszigetelése a fontosabb. Az utólagos hőszigetelés hatása jelentős mértékben függ a csomópontok kialakításától. A falak utólagos hőszigetelése többféle és egyben közvetlen módon befolyásolhatja az épületek energiamérlegét. Az utólagos hőszigeteléssel kapcsolatban fontos megjegyezni azt is, hogy külső és belső szigetelésről is beszélünk ez esetben. A hőszigetelés tehát egy szoba vagy a lakás hővédelmét biztosítja.

A hőszigetelő anyagok mellett a hőszigetelésre a hőszigetelő vakolatok is remekül megfelelnek. A hőszigetelő vakolatok azonban nem szigetelnek olyan jól, mint a hagyományos habos vagy szálas hőszigetelők, de az egyik előnyük, hogy remekül és könnyedén kezelhetők, mivel könnyű a vakolat felhordása a falra még a sarkokban is és nem kell vágni és alakítani, mint a sima hőszigetelőket. A hőszigetelés vastagsága is változó. A vastagabban szigetelt ház természetesen jobban hőszigetel. A hőszigetelő műanyaghab és így a szálas anyag vagy üveghab vastagsága sem korlátozott. A hőszigetelés tehát egy olyan dolog, amit megéri megcsinálni, mert hosszú távon a rá befektetett pénz visszajön a fűtési költségek csökkenésével.

Egy teljes ház hőszigetelése körülbelül 100-150 ezer forintot igényel, de ez nem is olyan sok valójában, ha a célt figyelembe vesszük. A hőszigeteléssel kapcsolatban rengeteg hasznos infót olvashatunk az interneten és a legjobb hőszigetelő anyagok is elérhetők, megtalálhatók és még rendelhetők is az interneten keresztül. Legyen szó tehát külső, belső vagy utólagos hőszigetelésről egy dolog biztos, hogy a jó hőszigetelés beváltja a hozzá fűzött reményeket. Köszönöm, hogy elolvastad a hőszigetelés és a hőszigetelő anyagokról szóló ismeretterjesztő cikkemet és remélem, hogy sok hasznos infót találtál a cikkemben.


Hőszigetelő anyagok:

Üveggyapot hőszigetelés
Kőzetgyapot hőszigetelés
Polisztirol hőszigetelő anyagok
Fagyapot hőszigetelés

Teljes hőszigetelő rendszerek:

Thermomaster hőszigetelő rendszer:
Revcolor hőszigetelő rendszer
Rev-Color hőszigetelő rendszer
Sakret hőszigetelő rendszer
Sakret hőszigetelő rendszer

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése